Monday, 6 January 2014

Kita nak kenalkan........

As salam....

Eh, kite dah lame x update blog kn....kite dah lame abaikan blog kan....kite dah lame x buke blog kan... Kiteee.....aaa byaknyaa.... Maaf ye semua readers ku...kebizian dan kemalasan melampau mendorang diriku utk menjauhkan diri dari dunia blog....boleh gituu? Bhahaha....ok2... Mmg x blh dimaafkn.... Tp sila maafkn diriku dgn update terbaru ni.....

Hmm... Last update aku jnji nk update pasal kad kawin kan....maaf skali lg...x dpt nk mengupdatenye lg....mood nk taip psal kad kawin tu blm dtg lg....masih membara perasaan x puas hati.... Tp jgn risau, aku msti update pnye nnt... Okie? Settt....

Ok lah, back to the tittle...aritu aku ade cite pasal kucing blakang umah aku yg liar tu kn....( Tgk sini ye...) sad to say that, yg kucing kecik2 sume dah mati.......huaaaaaaa.... :( yg paling sedih tu, dorg sume mati sbb kne baham dgn kucing liar jantan yg bsar dr dorg.....tu ape yg mak aku ckp la....sbb dia prnah nmpk kucing jantan yg bsar tu dok kejar dan cakar2 kucing kecik tu....kesiannya....dah la kecik lagi kn..... Sobssss.....

Tp xpela....dah ade pgganti....jeng jeng jeng......




                                            


Ni diaaaa SI GEMUK..... ni time dia bunting....sbb tu dia gemuk....mueheheee......


                                           

Tgk laa aksi dia tu..... Geramnyaaa.... Dah la gemuk......

                        


Akhirnyaaaa......setelah brape lame bunting anak tah sape tah.....hehehe..... Ni lah hasilnya......









                                           

Anak dia dua ekor jeee....perut pnya lah bsar....igtkn byk sgt anak dia....rupanya dua ekor je.....so mmg dia ni spesis gemuk lah kan.....bhahaha..... Oh ye, dah la dia beranak kt bilik abg aku.....pastu dia bwk pndah pegi bilik makcik aku plak..... La nii bilik aku plak.....amboii pndah randah and high taste betul si gemuk nih..... Di sebabkn dia dok bilik aku, aku ni plak jenis ttup blik n kunci blik bile tdo, so, bile dia nk kuar blik dia dok lompat atas katil aku lpas tu dok mngiau kt tlinga aku.....tension aku..... X ckup tdo kalau cmni..... 

Tak lame lg aku nk kawinkan, so si gemuk trpaksa pndah tmpat la....xkn dia nk dok bilik aku kn.....org sume sibuk2 nk tgkap gmbr ngn aku ( cececehhhh...hehehe) nnt dia dok kacau plak....kang org lain nk tgkap dia, xnk tgkap gmbar ngn aku plak...manee bolehhh kannn......


Ok lah guys....nnt aku try update pasal kad kawin tu ye.... Hrap bersabar ye.... Lap u..... :)

Tenkiu sudi bace...:)



Tuesday, 10 December 2013

Random Update - Ujian HIV

    As salam uolss....

Maaf ye sbb agak lame x update.....busy bebenor sejak kebelakangan ni....muehehe..... So ni aku try jugak la update skit2.... 

Oh ye, semalam pegi buat test hiv tu....kt klinik kesihatan Port Dickson.....smpai sane dlm pkul 2 lbh jugak la....aku naik skuter kesayangan je....mlas nk naik kete...sbb nye kalau aku sensorang pegi kt tmpat yg aku x pernah pegi, msti aku gelabah semacam....dr cekap bwk kete trus jdi x cekap....bhahaha.... Tu yg aku decide nk skuter je.....

Tu pn bile smpai je kt sane aku blur...xtau nk parking kt mane....hahaha.....blh plak aku pusing dua kali kt dlm tu.....last2 nmpk jugak tmpat parking utk motor....huihh selamat den....

So, dlm satu jam jugak nk settle sume....dia amik darah mcm dia nk cek gula tu....dia ketip kt hjung jari then bila darah kluar dia sedut gune alat pnyedut tu....aku pn xtau ape ke name dia..... Pastu dia ttik darah tu kt alat uji tu la....


Lepassss tu kn...kn.....kn.....tgk2 ujian aku....NEGATIF.....bhahaha.... Ofcos la negatif kn.....iols bkn penagih hokeyy..... So moh la kite kawin...ehhhhhh......hehehe.....



                                   


Nnt aku update pasal kad kawin plak ye....tp yg tu korang kne than telinga skitt la..... Okiess....

Tenkiuss......

Monday, 25 November 2013

Giveaway Peserta Bertuah

as salam....jom join !

KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:


Pemenang akan menerima sehelai blouse gojes menawan ni. Mungkinkah anda pemenang bertuah tersebut. Jengjengjeng… Jom! Sama-sama kita raikan GA simple ni.


TAMAT: 31 DISEMBER 2013

iolss dah resign...yeehaa!

as salam....

amboii...tajuk mmg x boleh blah kann....kekeke.... yup..aku dah hantar surat resign kat boss tadi...30 days  notice... ye laa nak fokus persiapan kahwin la katekn.... lagipn lg dua bulan je ni nk majlis nye ni....asyik sibuk keje je...persiapan banyak tertangguh....kad kawin pn tak tempah lagi ni....tidakkkk...ape nak jadi ni oii.... kad kahwin mr.tunang dah siap dah... dah bg pn kt aku...uishh....mmg x blh jadi nih....

oh ye, aku pnye resignation letter 30 days notice tu start 30hb ni...so last day aku nnt 30hb 12 nnt la kan....patutnye aku nk awal lg...nk start semalam, 25hb tp boss aku x bg pulak.... sebabb....hjung tahun adalah bonus... so boss aku nak aku dptkn bonus dulu baru dia bagi aku berenti... boleh mcm tu??

aku x kisah sebenarnya...tp aku kalau blh mmg nk dapatkn bonus dlu sebelum blah kn...aku ni keje pn kontrak je....tah dpt ke tidak bonus tu kn.... kalau dpt alhamdulilah.... rezeki nak kahwin kan... boleh pegi honeymoon...muehehe...gatal sungguh naaa.....

oh ye (sekali lagi), nnt dah kahwin aku akn dok kt utara.... kt kedah nunnn..... skrg aku dok bersama famly tersayang kt n9...jauh mmg jauh...tp seorang isteri wajib berada disisi suami kann....lagi pun mr.tunang anak tunggal kepada ibu tunggal....so aku pn kesian kt bakal mak mertua... dah la anak sorg je, xkn nk dok jauh.... mcm aku adik beradik ramai xpe... mak aku xla sunyi sgt....hopefully.... tp xpe....n9 dgn kedah xla jauh sgt kn....boleh je blik stiap sebulan dua kn...sesape blogger yg dok utara blh laa geng ngn aku nnt yee *kenyit mata......

eh, trpjang plak aku bebel ye....lain kali aku update lg ea....nk pegi kastam plak lepas ni...boringg....


gambar xde kaitan....sbb x syok update xde pic diri sendiri..boleh mcm tu?? kekekee

Wednesday, 20 November 2013

Niagara Falls Scariest Haunted House Attraction - Nightmares near factory

as salam....

sekarang mood dah ok skit....sbb dah pkul 4.30pm..so lg setengah jam nk blik keje....hikhikhik....so td aku beronline la kt ofis....trjmpe satu website ni...try la usha kn....



sekali tgkk...mcm best je.....aku pn dah lame x msuk umah hantu ni....tgk muka mat salih tu yg buat aku berkobar2 nk pegi sane...tp jauh la plak kannnnn....kt Kanada nunnnn....hoihhh....kne kmpul duit 2 thun bru dpt pegi kot....kekeke....


kt website dorg ni ade jugak dorg letak gmbar2 pngunjung yg ketakutan.....hahaha......tahan gelak je aku tgk.....



berangan sungguh aku nk pegi sane....nk tgk ape benda yg buat dorg jerit2.... kalau korang nk tgk blh la pegi kt website dorg ni - Nightmare Fear Factory.... sure korang pn berangan nk pegi sane...





mybe one day....insha Allah...


till then, tenkiu....:)

Tuesday, 19 November 2013

SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah

as salam semuaaaa.....


eh, kalau korang prasan, rajin plak aku join segmen ni kan...sudah ketiadaan idea kah? sudah malas kah taip pnjang2? tidakkk kengkawan....idea tu ade, cume x berkembang je....hahaha....sbb aku sebenarnya ade byk produk nk review...tp tu nnt2 la ye...tgu disaat diri dahku rajin....muehehe....

ok la back to the point.... ni first time aku join Segmen dari blogger Ayu Insyirah ni....



sape2 nk join blh la ke blog Ayu Insyirah ye....syarat2 dia senang jee.....cepat2 sebelum trlambat....


tenkiu... :)

Monday, 18 November 2013

Produk Review : Garden of Eden Rosa T Acne Gel

as salam....

so entry kali ni straight to the point la ye....it will be short but useful... boleh gitu? hehehe

act aku dah pkai ni dkt sebulan lebih....baru arini nk share ngn korang.....
kite tgk dlu packaging dia....

ni packaging dia...




benda ni kecik je....tp blh than sebulan lebih... aku pkai stiap hari......siang dan mlm.....tp sapu skit2 je la kt area T zone dan tmpat2 yg ade jerawat je..... 

korang nmpk x? hrap korang nmpak la....


so review aku :

- dia amik mase nk kecutkn jerawat... mcm 3-4 hari mcm tu la.... tp bile dia kecut dia xkn tggalkn kesan parut... ni yg aku suka...
- senang nk apply...aku sapu lpas aku gune toner...sbb bile kite guna toner, liang pori muka kite akan trbuka so time tu la time yg sesuai utk sapu Acne Gel ni...
- packaging kecik, tp tahan lama... aku beli ni time awal bln 10 atau hjung bln 9...x igt la..hehe... tp smpai skrg x abis2 lg...
- aku beli kt Hishop ( tgk entry SINI ) sbb Hishop tmpat pling best nk beli bnda2 mcm ni...
- hrga RM18.90TGK SINI ) so sgt2 la affordable utk org mcm aku ni...





kt bwah ni muka sebelum pkai Acne Gel ni.... korang blh nmpk kt dahi aku ade byk pimple kecik2.....gmbar ni no filter ye kwn2....




haa yg ni lpas pkai Acne Gel Tu....


 


so korang blh nmpk la skit2 perubahan kn...pimple kecik2 dah menghilang skit2...bnda ni mmg take time la....sbb bg aku biar lmbat skit, asalkn muka kite ok....sbb aku ade trbaca, kalau sesuatu produk tu cpt je putihkn kulit or buat kulit muka flawless maknanya produk tu sebenarnya sedang menghakis kulit kita.... so maknanya, makin lame kulit kite makin menipis.... so sgt2 bahaya ye kwn2....biar lmbat asal selamat....

p/s : dua-dua pic tu aku trpkai baju same...so jgn keliru ye kwn2....pic atas sebelum guna produk tu....pic bwah selepas guna....

tenkiu.... :)